Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe nadziewane serem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
pieczarki 25 dkg
cebula 1/2 szt.
ser żółty 15 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 szt.
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe nadziewane serem i pieczarkami

Mięso pokroić na kotlety. Rozbić je, posolić i posypać pieprzem i czerwoną papryką. Pieczarki obrać i pokroić na małe kawałki. Dusić je pod przykryciem razem z drobno pokrojoną cebulką az do wyparowania wody. Na jedną stronę kotleta położyć pokrojony w plasterki żółty ser i wystudzone pieczarki i przykryć drugą częścią mięsa. Brzegi mięsa można spiąć wykałaczką. Delikatnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i smazyć, ąz kotlety ładnie się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 01.02.2011 11:44
schabowe przyrządzone w mój ulubiony sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak