Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
wywar warzywny 1,5 litra
makaron kółeczka 10-15 dkg
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać obrane pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę podsmażyć. Wszystko przełożyć do garnka z gorącym wywarem warzywnym. Dodać makaron, szczyptę Kucharka i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.01.2013 11:44
pyszności;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak