Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet z nutką róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1 szkl
płatki róży świeże 1\\2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet z nutką róży

Płatki róży oczyszczamy z białych końcówek, wsypujemy do słoika i zalewamy octem.
Odstawiamy na 10 dni w ciepłe ale zacienione miejsce. Od czasu do czasu potrząsamy słoikiem. Po tym czasie filtrujemy zawartość dwa razy - dokładnie odciskając ocet z płatków. Przelewamy ocet do ciemnej butelki i przechowujemy w szafce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.01.2013 11:45
oo ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak