Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2szt
szpinak siekany mrożony lub świeży 100g
śmietana łaciata 18% 100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Piersi nacinamy tak aby powstała kieszonka przyprawiamy przyprawą do kurczaka i grilla na patelni podsmażamy cebule pokrojoną w drobną kostkę dodajemy szpinak podsmażamy przez jakieś 5min dodajemy śmietanę oraz drobno posiekany czosnek 1 całe jajko trzymamy na ogniu prze ok 2 min ciągle mieszając doprawiamy solą i pieprzem odstawiamy do ostygnięcia gdy szpinak wystygnie faszerujemy piersi obsmażamy chwile na rozgrzanym tłuszczu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180c na 15-20min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia89
Kasia89 03.03.2011 11:32
Brzmi ciekawie- połączenie kurczaka i szpinaku może dać fajny smak:)
Ewa99 24.09.2010 12:14
bardzo dobre:)
iwona332 20.09.2010 12:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak