Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z orzechami i morelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3/4 kg.
mięso mielone wołowe 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg.
morele suszone 20 dkg
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z orzechami i morelą

schab umyć i rozciąć na płaty o gr.1cm.i delikatnie je rozbić,przyprawę do mięsa wymieszać z 3 łyżkami oliwy i posmarować schab z obu stron,niewielką ilość dodać do mięsa mielonego,morele i orzechy pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z mielonym mięsem,tak przygotowany farsz rozsmarować na płacie schabu,całość zwinąć w rulon i związać nitką,piec w piekarniku ok.50min.w temp.`180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.12.2013 08:32
extra kolacyjka
Angelika10 04.08.2011 22:37
Coś nowego warte wypróbowania.
Iwona51
Iwona51 17.04.2011 21:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak