Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki po cygańsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 15 szt
masło 1/3 kostki
powidła śliwkowe 1/2 szklanki
cebula 2 szt
śliwki suszone 10 szt
keczup pikantny 1/2 szklanki
woda 3/4 szklanki
cukier 2 łyzeczki
ocet 10 % 1 łyżeczka
sól
pieprz
sos piri piri 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki po cygańsku

Udka posypać solą i papryką w proszku. Obsmażyć na maśle na złoty kolor. W rondlu na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać śliwki, koncentrat z keczupem, wodę, cukier, ocet i powidła śliwkowe, piri piri. Dodać sos powstały przy smażeniu mięsa. Mieszając dokładnie zagotować. Obsmażone udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym sosem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 15.10.2013 20:54
robię podobnie, pychota
eli_555 20.08.2011 22:48
pyszne mięsko
pawel6 01.02.2011 11:45
super przyrządzone mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak