Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Langosze.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 0,75 l
drożdże 5 dag
czosnek 6 ząbków
cukier 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
sól
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Langosze.

Zagrzać szklankę mleka, dodać cukier i drożdże. Do pozostałego mleka dodać jajko, i mąkę oraz wyrośnięte drożdże i sól. Na talerz nalać kilka łyżek oleju. Posmarować nim dłonie i formować wyrośnięte ciasto w placki wielkości patelni. Układać na rozgrzany olej i smażyć do mocnego zarumienienia. Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem i posypać serem. Podawać z sosem tatarskim, majonezem lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 04.04.2012 20:02
takiego czegoś jeszcze nie jadłam...
IrenaM 01.03.2012 20:37
ciekawe
manaika 29.01.2012 22:04
nie s?ysza?am jeszcze o tym
manaika 29.01.2012 22:04
nie s?ysza?am jeszcze o tym
eli82 11.01.2012 18:03
fajne
eli82 11.01.2012 18:03
fajne
gosia561 02.01.2012 19:01
jadłam takie na Węgrzech dobre
IgaKo 19.11.2011 21:53
pycha, pycha, pycha
motomaniak 07.10.2011 16:25
super
piotereq 22.08.2011 08:45
dobre
wolochski 15.06.2011 23:38
uwielbiam langosze! jadlem je wiele razy na Slowacji! PYYYYYYYYYYYCHA!
owca441 02.05.2011 20:21
smaczne
Neetka90 17.02.2011 15:36
ciekawie wygląda
teresa18 05.02.2011 21:13
coś dla odmiany czemu nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak