Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe babki piaskowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanki maki krupczatki 2
szklanki cukru pudru 1 1/2
jajek 5
łyżek mleka 6
opakowania proszku do pieczenia 1/2
margaryny 25 dag
cytryny 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Małe babki piaskowe

Żółtka, cukier i margarynę rozetrzeć. Masę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę dodac szczypte soli. Do utartej masy dodać mąkę, sok wycisniety z polowy cytryny, mleko i wymieszać. Dodać ubitą pianę i znowu lekko wymieszać. Piec w małych foremkach papirowych lub metalowych przez 45 minut. Tem. 150-170 stopni. Po upieczeniu mozna polac roztopiona gorzką czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.02.2012 10:50
super
Emilia21 12.08.2010 15:26
trzeba koniecznie skorzystać z przepisu;)
wojtek10_89 02.08.2010 15:31
muszą byc pyszne
mehia 14.07.2010 09:05
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak