Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka góralska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt.
pieczarki 6 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 20 dag
kiełbasa 15 dag
boczek 15 dag
cebule 2 szt
olej
pietriszka
Papryka słodka mielona Prymat
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka góralska

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Delikatnie obrać i pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z posiekaną pietruszką i kawałkami papryki. Kiełbasę i boczek pokroić w cienki plasterki i podsmażyć. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dnie ułożyć plastry ziemniaków, na nich grzyby, potem kiełbasę i boczek oraz pokrojoną w krązki cebulę. Posypać serem i papryką. zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.01.2011 21:50
az zgłodniałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak