Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik śmietanowo-kokosowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 125 g
mąka ziemniaczana 75 g
jajko 6 szt
cukier 150 g
wiórki kokosowe 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier 4 łyżki
śmietana 36% 3/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik śmietanowo-kokosowy

Ciasto:
żółtka ubić z 3/4cukru, a białka z resztą cukru, połączyć masy, wymieszać z mąką, przełożyć do tortownicy, piec 30 minut w 180 stop. Przekroić na pół.

Krem:
kremówkę ubić z cukrem, wymieszać z częścią wiórków i rozpuszczoną żelatyną, połową przełożyć tort, resztą posmarować wierzch i boki, posypać wiórkami, udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 27.04.2011 22:19
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak