Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 5 g
śmietana 20 ml
mleko 50 ml
ziemniaki 200 g
kwas naturalny buraczany
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier
sól
botwinka 50 g
warzywa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z ziemniakami

Przygotować wywar z warzyw, botwinkę zalać wywarem z jarzyn, dodać przyprawy, podgotować. Do półmiękkiej botwinki dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki, gotować do miękkości. Po ugotowaniu podprawić zupę zawiesiną z mleka i mąki, zagotować. Dodać śmietanę i kwas buraczany do smaku. Zupę doprawić cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 20.12.2011 19:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak