Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki starte na grubej tarce 50 g
śmietana 10 ml
mąka 3 g
fasola 30 g
Kwas cytrynowy Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier
sól
warzywa 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolą

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać ugotowane buraki, gotować. Dodać przyprawy, podprawić śmietaną rozmieszana z mąka, zagotować. Podawać z fasolą gruboziarnistą ugotowaną na sypko (dzień wcześniej należy namoczyć ją w ostudzonej, przegotowanej wodzie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak