Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z wędzonym łososiem, awokado i karmelizowana cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe bagietki 4 szt.
łosoś wędzony 100 g.
pomidor 1 szt.
awokado 1 szt.
sól
pieprz
sok z limonki
oliwa 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
masło ziołowe
cebula czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z wędzonym łososiem, awokado i karmelizowana cebulą

Bagietki rozkroić i podgrzać . Posmarować masłem (a jeśli awokado jest bardzo dojrzałe i miękkie, można nim posmarować pieczywo zamiast masła). Obłożyć plasterkami awokado, skropić sokiem z limonki, dodać półplasterki pomidora, posypać solą, pieprzem. Dodać plastry łososia wędzonego. Posypać jeszcze pieprzem i dodać cebulkę :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.02.2017 15:17
na pewno smaczne
Sarenka 31.12.2011 11:22
Wygląda równie pysznie co pięknie
Ewa104 08.09.2011 11:11
Pyszności!
PaniMISIOWA 31.03.2011 15:34
piękna!
pawel6 01.02.2011 11:48
na drugie śniadanko do pracy - idealny pomysł
MAŁGORZATA108 31.01.2011 19:11
Aż się prosi schrupania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak