Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym pstrągiem i grapefruitem na roszponce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 100 g
roszponka 3 garści
grapefruit 1 szt.
cebula czerwona 1/2 szt.
pomidorki koktajlowe 10 szt.
parmezan
słonecznik łuskany
sok z mandarynki
sól
pieprz
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym pstrągiem i grapefruitem na roszponce

Idealna, lekka przekąska/ kolacja:)
Porcja dla 3 osób.

Filet z pstrąga rozdzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka w zastępstwie). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 03.07.2011 07:37
Super salatka
aguus 01.02.2011 12:05
kolorowo, smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak