Krem cebulowo-serowy

Krem cebulowo-serowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    1 litr
  • cebula

    4 szt
  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Gotujemy 3 cebule w bulione, czwartą rumienimy na maśle. Zalewamy patelnię z cebulą chochlą bulionu, dolewamy do zupy. Kiedy cebula zmięknie blendujemy, dodajemy śmietanę, ser, doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami z serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

09.01.2014 23:12
fajny ten krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat