Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cebulowo-serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana gęsta 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 litr
cebula 4 szt
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowo-serowy

Gotujemy 3 cebule w bulione, czwartą rumienimy na maśle. Zalewamy patelnię z cebulą chochlą bulionu, dolewamy do zupy. Kiedy cebula zmięknie blendujemy, dodajemy śmietanę, ser, doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami z serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.01.2014 23:12
fajny ten krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak