Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza góralska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos
majonezu i musztardy po 1 łyż.
Ciasto:
mak 1 szkl.
woda
sól do smaku
Dodatki:
ser góralski 6 plastrów
salami 15 dag
żurawina 1 garść
cebula 1 szt.
pieczarki 6 szt.
papryka 1 szt.
oregano po 1 łyż.
Bazylia suszona Prymat po 1 łyż.
ketchup pikantny 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza góralska

Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy.
że składników na ciasto gnieciemy zwarte ciasto. Rozwałkowujemy na okrągłą blaszkę.
Smarujemy sosem. Na sos układamy: żurawinę, plasterki salami i pieczarek, piórka
cebuli. Wszystko zakrywamy plastrami sera i kawałkami papryki.
Pieczemy około 30-35 min, aż ser się
rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 28.11.2011 10:06
rewelacja
LuKaSz4761 28.11.2011 10:06
rewelacja
Izabela/bella81 25.02.2011 00:19
kiedyś na pewno się skuszę
Kopiko1983 18.02.2011 11:27
Bardzo lubię pizzę, a ten przepis bardzo mi się podoba!
gusia1000 01.02.2011 00:07
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak