Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 0,5 kg
marchewka 3 szt
cebula 2 szt
woda 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z marchewką

Mięso na gulasz pokroić w kostkę i przyprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i marchewki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a marchewkę w pół plasterki. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i gotować. Po kolejnych 10 minutach wlać 2 szkl wody z rozpuszczoną kostką bulionową, a także pokrojoną marchewkę. Gotować do miękkości mięsa i marchewki. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 17.03.2011 23:53
pamiętam smak tego dania z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak