Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 g
mąka 350 g
masło 250 g
jajko 1 szt
sól
sól gruboziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy

Wszystkie składniki Oprócz soli gruboziarnistej) łączymy w misce. Zagniatamy ciasto do chwili aż utworzy się kula. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Piekarnik do 175 stopni. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok pół centymetra i wycinamy paluszki (ok 1,5 cm szerokości, długośc według uznania). Paluszki wykładamy na podsypaną mąką blachę, smarujemy rozprzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami i solą. Pieczemy ok 15 - 20 minut do chwili zarumienienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 13.06.2011 11:26
fajne
marta1371 31.01.2011 16:35
ciekawy przepis,na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak