Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
cebula 10 g
ziemniaki 200 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
mąka 2 g
grzyby świeże 100 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z ziemniakami

Włoszczyznę i marchew ugotować w wodzie. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać i drobno pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i grzyby- poddusić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw wraz z poduszoną cebulą i grzybami. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować i doprawić zupę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.05.2012 19:35
super zupka
kriso 01.08.2011 19:34
super zupa
suzana 31.01.2011 16:04
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak