Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYTRYNOWE UDKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 5 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier 2 łyżki
cytryny 4 szt
bulion drobiowy 300 ml
sól do smaku
śmietana 22% o,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: CYTRYNOWE UDKA

Udka z kurczaka umyć i dobrze osuszyć.Cytryny umyć i z dwóch cytryn dobrze wycisnąć sok.Sok doprawić solą,pieprzem i cukrem.Zalewą zalać udka i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę.Odsączyć.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni,około 40 minut.Sok z cytryny mieszamy ze śmietaną i bulionem drobiowym i gotujemy około 5 minut na słabym ogniu.Udka podajemy z piure ziemniaczanym,dekorujemy natką pietruszki i plasterkami cytryny.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 30.06.2011 09:47
fajne
kuklik 10.04.2011 20:39
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak