Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki zapiekane na ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
masło 3 łyżki
majeranek posiekany 1/2 łyżki
buraki 4 szt.
śmietana 30% 300 ml
mąka 1 łyżka
sól
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki zapiekane na ryżu

Buraki ugotuj. Lekko ostudź, obierz, wydrąż. Wydrążone środki pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. w rondlu stop 2 łyżki masła, zeszklij czosnek i 3/4 cebuli. Wsyp ryż, podsmaż. Wlej pół litra wody, oprósz solą. Ugotuj. Posyp ziołami. Resztę masła stop, przesmaż pozostałą cebulę i pokrojone buraczki. Mieszając, oprósz mąką, zalej śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Napełnij buraczki. Podawaj na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.02.2012 14:24
jeszcze nie jadlam tak
Agnieszka/picola 11.06.2011 22:22
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak