Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree buraczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3/4 kg
masło 1/2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżeczka
sól
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: puree buraczkowe

Buraki ugotuj. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Lekko odciśnij. Masło stop w garnku. Posyp mąką, wymieszaj. Wlej sok odciśnięty z buraków, wymieszaj. Dodaj starte buraczki. Smaż na małym ogniu 2-3 minuty. Przypraw do smaku solą, pieprzem, octem winnym. Podawaj na gorąco, np. z kleksem kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.04.2012 15:31
super
m1monika 03.07.2011 11:51
fajny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak