Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki smażone w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 2 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki smażone w panierce

Buraczki , opłucz, włóż do wody, zagotuj. Przykryj, gotuj na małym ogniu 40 minut. Wyjmij, ostudź, obierz. Pokrój na plasterki grubości około pół cm.
Bułkę tartą wysyp na talerzyk. Jajka roztrzep. Plastry buraków oprósz z obydwu stron solą. Panieruj w jajku, a potem w bułce tartej.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż buraczane kotlety z obydwu stron na złoto. Podawaj z ziemniakami i smażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 16.05.2011 14:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak