Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty indyk Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 30 dkg
cebulka 3 sztuki
por 1 sztuka
bulion 1/2 litra
olej 3 łyzki
czosnek 3 ząbki
sól 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty indyk Agi

Filet z indyka kroimy w grubą kostkę,paprykę,pieczarki i cebulę kroimy na kawałki,pora w paseczki a czosnek drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy mięso,oprószamy papryką i smażymy około 5 minut.Dodajemy czosnek,cebulę,pieczarki,paprykę i pora,doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze 5 minut.Dolewamy bulion i dusimy na malym ogniu około 10 minut.Najlepsze z ryżem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 08.03.2012 22:10
super
Krystyna32 06.01.2012 10:14
extra
Katarzyna/kate1980 13.06.2011 21:55
może być ciekawy
ronald88 18.04.2011 11:05
nie przepadam za indykiem ehh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak