naleśniki z szpinakiem i twarożkiem

naleśniki z szpinakiem i twarożkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • minikostka z pietruszką

    1 szt.
  • minikostka z czosnkiem

    1 szt.
  • biały tłusty ser

    10 dag
  • jogurt grecki

    4 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • gałka muszkatołowa

  • naleśniki

    10 szt.
  • bazylia

    1 szt.
  • twaróg

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie odparuj na patelni. Dodaj pokruszone minikostki, wymieszaj, oprósz gałką muszkatołowa. Sery utrzyj z jogurtem, rozsmaruj na każdym naleśniku. Ułóż szpinak, złóż w trójkąty. Naczynie żaroodporne natłuść, ułóż naleśniki. Posyp startym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat