Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z szpinakiem i twarożkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
minikostka z pietruszką 1 szt.
minikostka z czosnkiem 1 szt.
biały tłusty ser 10 dag
jogurt grecki 4 łyżki
ser żółty 20 dag
gałka muszkatołowa
naleśniki 10 szt.
bazylia 1 szt.
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z szpinakiem i twarożkiem

Szpinak dokładnie odparuj na patelni. Dodaj pokruszone minikostki, wymieszaj, oprósz gałką muszkatołowa. Sery utrzyj z jogurtem, rozsmaruj na każdym naleśniku. Ułóż szpinak, złóż w trójkąty. Naczynie żaroodporne natłuść, ułóż naleśniki. Posyp startym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak