Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w pikatnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 80 g
bułka 20 g
jajko 2 sztuki
cebula 20 g
tłuszcz 15 g
mąka 2 g
sos
koncentrat pomidorowy 20 g
Przyprawa do zup i potraw Kucharek ½ kostki
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w pikatnym sosie

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Z masy uformować małe kulki, spłaszczyć je i obtoczyć w mące. Obsmażyć pulpety na tłuszczu w rondlu, następnie dodać koncentrat pomidorowy, maggi, roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy. Zalać gorącą wodą i dusić pod przykryciem przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 14.04.2011 08:03
super
ewasylwia 31.01.2011 14:33
takie pulpety są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak