Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
jabłka 3 szt
orzechy włoskie 1 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórka

Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i nadal ubijać.
Dodać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i starannie wymieszać.
Nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej.
Do gładkiego ciasta dodać orzechy włoskie i pokrojone w plasterki wcześniej obrane jabłka, wymieszać.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksowej formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C. i piec ok. 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.08.2012 11:36
super
gusia1000 06.07.2012 21:14
Dobre ciasto.
Izabela28 10.04.2012 20:11
też takie ciasto robię:)
dorotka0000025 02.01.2012 14:24
dziekuje za mile komentarze
anja3107 19.11.2011 16:48
fajna nazwa
Magdalena1110 08.10.2011 00:32
ciekawa nazwa
Edyta38 15.05.2011 09:00
ciekawe
eli82 09.03.2011 09:09
fajna nazwa, ciasto na pewno pyszne
eli82 09.03.2011 09:09
fajna nazwa, ciasto na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak