Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 250 g
cebula 2-3 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
kapusta biała

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oliwie, wymieszać z ugotowaną kaszą, dodać jajka, przyprawić solą i pieprzem.
Kapustę sparzyć, oddzielic liście. Na liście kapusty nakładać farsz i zwijać ciasno w rulonik. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty i ułożyć w nim gołąbki i przykryć pozostałymi liśćmi. Dusić przez ok 1.5 godziny. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.11.2012 09:42
uwielbiam gołąbki
Dorian 20.05.2012 10:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak