Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
śmietana 200 ml
mąka 1 łyżeczka
włoszczyzna
Majeranek suszony Prymat
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

włoszczyznę pokroić i wrzucić do garnka z gotującż się wodę (2 litry), dodać kostki warzywne, gotować na wolnym ogniu 10-15 minut, następnie dorzucić pokrojone w kostke ziemniaki i gotować jeszcze 20 minut. Połączyć śmietanę z mąką, rozcieńczyć ugotowanym wywarem i wlać do garnka. Dosypać majeranek, doprawić pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.10.2013 09:12
Dawno nie jadłem, a bardzo lubię
Seba 23.10.2012 13:14
smaczna
rzenia15 02.10.2011 11:07
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak