Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
tuńczyk
cebula
jogurt naturalny
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z tuńczykiem

Propozycja pysznego śniadanka dla osób, które mają wyrzuty sumienia z powodu jedzenia majonezu :)

4 jajka ugotowane na twardo pokroiłam w kosteczkę, dodałam tuńczyka w kawałkach w sosie własnym i pół drobno posiekanej cebulki. Znakomity zamiennik majonezu: 4 łyżeczki naturalnego jogurtu wymieszałam z 1 łyżeczką musztardy i szczyptą soli.

Opisany sos o smaku majonezu oczywiście nie zastąpi majonezu Kieleckiego, ale jeśli liczymy kalorie, to jest to świetna alternatywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 29.03.2012 13:35
uwielbiam wszystkie pasty
pawel6 31.01.2011 12:46
na śniadanie - jak znalazł
halinka1011 31.01.2011 10:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak