Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z dorsza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
feta 10 dag
jajko 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 200 ml
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z dorsza

Filety opłukać, natrzeć solą i pieprze. Fetę wymieszać z posiekaną zieleniną i jednym żółtkiem. Doprawić do smaku. Filety smarować pastą, zawijać jak roladki, spiąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuścić z mąką i podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, gotować przez 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia, wbić całe jajko. Sosem polać roladki i zapiekać przez 40 minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.08.2013 16:11
Wyśmienite.
IKrakowianka 27.07.2013 23:06
smaczne roladki
Bernadeta1 20.03.2013 18:16
uwielbiam dorsz a roladki muszą być pyszne
Iwusia 23.07.2011 22:47
fantastyczne
mehia 29.05.2010 14:23
Dorsz to moja ulubiona rybka i na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak