Roladki z dorsza

Roladki z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • feta

    10 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mleko

    200 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, natrzeć solą i pieprze. Fetę wymieszać z posiekaną zieleniną i jednym żółtkiem. Doprawić do smaku. Filety smarować pastą, zawijać jak roladki, spiąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuścić z mąką i podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, gotować przez 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia, wbić całe jajko. Sosem polać roladki i zapiekać przez 40 minut w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

14.08.2013 16:11
Wyśmienite.

IKrakowianka

27.07.2013 23:06
smaczne roladki

Bernadeta1

20.03.2013 18:16
uwielbiam dorsz a roladki muszą być pyszne

Iwusia

23.07.2011 22:47
fantastyczne

mehia

29.05.2010 14:23
Dorsz to moja ulubiona rybka i na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat