Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagiatelle szpinakowe 6 gniazd
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
szpinak świeży 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Makaron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle zeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Zeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 31.05.2011 11:21
SWIETNY
ElizaT 07.04.2011 09:56
rewelacja
accee 05.04.2011 22:39
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak