Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
woda letnia 1 szklanka
sól 1 łyżka
cebula
grzyby leśne 200 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami leśnymi

Grzyby ugotowac i zmielic. Pozostawic wode w której sie gotowaly. Cebule pkroic w drobna kostke i zeszklic na masle. Dodac grzyby i podsmazyc ok 20 minut dolewajac caly czs po trochu wywaru w którym sie gotowały. Ostudzic. Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwalkowac na grubosc 1 mm, powykrawac okregi na ktore nakladamy farsz i zlepic. Gotowac w osolonej wodzie ok 3-5 minut. Podawac z cebulka, lub z przyrumieniona bulka tarta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.04.2011 16:40
W mojej rodzinie mają bardzo duże wzięcie:)
Jaheira11 14.03.2011 22:52
pierogi zawsze są the best
Jolanta_P-S 05.02.2011 20:50
U mnie z o,5 kilo mąki nie opłaca się robić ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak