Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli zapiekane z pomidorami i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
cebula 1 szt
pomidor 4 szt
pieczarki 200 g
sól 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ser mozarella 200 g
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli zapiekane z pomidorami i pieczarkami

Ravioli ugotować al dente. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni podgrzać trochę oliwy i zeszklić na niej cebulę. Dodać pomidory i pieczarki. Smażyć aż nadmiar wody odparuje i sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Zdjąć z ognia. Wymieszać z ravioli i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Zapiekać pod przykryciem ok 30 min. Zdjąć przykrycie i posypać serem. Zapiekać jeszcze ok 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 10.04.2012 09:25
zapowiada się smacznie :)
rzenia15 08.04.2011 20:11
na pewno wypróbuję przepis
agnieszka214 01.04.2011 08:37
smaczne
Olaa 29.03.2011 11:25
muszę wypróbowac
Agnieszka_B 31.01.2011 08:38
Pięknie wygląda i pewnie równie dobrze smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak