Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z żurawiną w plastrach

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kilogram
Majeranek suszony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
konfitura żurawinowa
woda 1 litr
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z żurawiną w plastrach

Schab umyć, posypać solą i pieprzem, natrzeć majerankiem - najlepiej zostawić na cała noc w lodówce. Następnie obsmażyć na patelni. Przygotować zalewę - z wody i pozostałych przypraw, zagotować i ostudzić. Potem zagotować w niej schab i zostawić na noc. Po nocy znowu zagotpować jeszcze 2 razy. Plastry schabu podsmażyć na patelni i polać konfiturą z żurawin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 22.06.2012 21:45
Mmmm...wspaniale wygląda :)
Jolanta40 05.02.2011 14:02
fajny pomysł na obiadek
Misiek1 31.01.2011 13:41
uwielbiam schab z żurawiną
Kate131 31.01.2011 08:36
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak