Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONE MIĘSO WOŁOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 80 dag.
kolendra
mąka kukurydziana 1 łyżka
sos sojowy 8 łyżek
olej
bulion 1/2 szkl.
pieprz do smaku
sól do smaku
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONE MIĘSO WOŁOWE

Do bulionu dodać mąkę, sos sojowy, olej, ketchup, pieprz, wymieszać wszystko. Do marynaty włożyć pokrojoną w paski wołowinę i odstawić na godzinę. Po tym czasie kawałki mięsa usmażyć, dodać marynatę, oraz posiekaną kolendrę. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.08.2012 08:01
mniam
elzbietar64 21.05.2012 12:32
musi być pyszne
Margo1 02.02.2011 14:33
pyszne lubię duszone
MAR3STA 31.01.2011 16:52
dawno nie jadłam takiego mięska:)
Katarzyna/kate1980 31.01.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak