Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg.
ciasto francuskie 1 opakowanie
czosnek 5 ząbków
masło 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
szałwia 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Mięso usmażyć, zdjąć z patelni, zawinąć w ręcznik papierowy kuchenny, by odsączyć mięso z tłuszczu. Mięso natrzeć pieprzem, solą. Ciasto francuskie posmarować masłem i położyć na nie mięso, pokrojony czosnek i szałwię. Ciasto zawinąć. Piec ok. 45 min. w temp. 200 st. C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.02.2011 14:35
smakowite danie
MAR3STA 31.01.2011 16:54
ja najpierw piekę samo mięso a potem zawijam w ciasto i zapiekam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak