Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie musztardowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
panga 4 filety
bulion rybny 200 ml
musztarda łagodna 4 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 3 łyżki
wino białe wytrawne 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie musztardowym

Filety z pangi rozmrozić, opłukać, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Rybę obsmażyć na oliwi, posmarować 2 łyżkami musztardy i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posiekaną cebulę podsmażyć z oliwą i mąką. Wlać wino i bulion, dodać posiekane zioła i gotować przez 5- 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalać rybę i zapiec przez 15 minut w temp. 190 stopni. Po tym czasie dodać do sosu musztardę, sól i pieprz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.02.2013 21:28
smaczna jest taka ryba
Monika193
Monika193 23.08.2011 00:20
super pomysł na smaczną rybkę
marzencia2007 25.08.2010 11:12
fajny przepis :) i moja ulubiona rybka :)
iwa643 01.08.2010 13:15
wytrawne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak