Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO ZE ŚLIWKAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg.
śliwki 1 opakowanie
czosnek 1 ząbek
pomidory 1/2 kg.
wino czerwone 50 ml.
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
bulion 1/2 szkl.
cynamon szczypta
Liść laurowy suszony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO ZE ŚLIWKAMI

Mięso pokroić i obtoczyć w mące. Czosnek obrać i przecisnąć przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki i pokroić na kawałki. Śliwki namoczyć w winie, odstawić na 30 min., po tym czasie zlać wino i je odstawić. Czosnek, cebulę i mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, po 20 min. dodać wina, poddusić, dodać bulionu, liście laurowe, odrobinę cynamonu, pokrojone pomidory, wszystko wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Dusić długo, ok. 1 h., pod koniec dodać śliwki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.02.2011 19:18
Połączenie, które zawsze mi smakuje
Margo1 01.02.2011 22:05
nie jadłam
MAR3STA 31.01.2011 17:00
smaczne;)
Katarzyna/kate1980 31.01.2011 08:52
koniecznie muszę spróbować bo przepis wydaje się bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak