Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak mazurski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa 75 g
kapusta kwaszona 50 g
ziemniaki pokrojone w kostkę 100 g
słonina pokrojona w kostkę 5 g
mąka 5 g
Liść laurowy suszony Prymat
sól
ziele angielskie
cebula 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak mazurski

Przygotować wywar z warzyw, do części wywaru włożyć kapustę, dodać część cebuli, przyprawy i ugotować do miękkości. Ziemniaki włożyć do części wywaru, ugotować. Warzywa z wywaru pokroić w plasterki. Do ugotowanych ziemniaków dodać pozostały wywar, kapustę, pokrojone warzywa i zagotować. Na stopionej słoninie poddusić resztę cebuli, dodać mąkę, okrasić zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak