Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik zabielany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki pokrojone w kostkę 20 g
masło 5 g
mleko 50 g
koperek zielony posiekany 10 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
warzywa 75 g
kasza 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik zabielany

Kaszę opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do kaszy. Gdy kasza jest prawie miękka, dodać ziemniaki, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać mleko, posiekany koperek, masło, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak