Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

STEKI Z PAPRYKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg.
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 2 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
oliwa
tymianek
pieprz
sól
bulion warzywny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: STEKI Z PAPRYKĄ

Wołowe mięso poprzekrajać tak jak na kotlety, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na oliwie, na grillowej patelni. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski, poddusić. Czosnek obrać, pokroić na drobno i dodać do papryki, dusić. Do papryki i czosnku dodać koncentrat pomidorowy i dolać bulionu, doprowadzić do wrzenia i dodać tymianek a całość skropić octem. Wymieszać. Sosem z papryką polać przed podaniem usmażone mięso. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.03.2011 15:19
pycha
Margo1 15.02.2011 10:51
za sam tytuł aż slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak