Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg.
jabłka 4 sztuki
pomarańcze 3 sztuki
brandy 1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
masło 3 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB Z JABŁKAMI

Jałowiec zmiażdżyć na drobno. Mięso usmażyć na maśle i oleju, dodać jałowiec, pieprz. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pomarańcze, liście laurowe, brandy, dolać 5 łyżek wody. Przykryć folią aluminiową, piec, po ok. 20 min. wycisnąć na mięso sok z pomarańczy, dodać sól, po kolejnych 20 min. dodać jabłka i piec 40 min. Pieczeń podawać z owocami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.02.2013 10:58
pyszny pomysl
olkaaa 24.12.2011 12:10
super
Margo1 15.02.2011 10:53
pyszny schab, lubię go

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak