Pierogi z farszem z soczewicy

Pierogi z farszem z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • soczewica

    10-15 dag
  • pieczarki

    20-25 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki należy oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju i dodać do niej pieczarki, podsmażyć. Soczewicę zalać wodą i odstawić na pół godziny. Następnie ugotować, po osączeniu połączyć z pieczarkami i cebulą, doprawić do smaku. Z mąki, jajka, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować je, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Smażyć je na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

28.03.2013 20:28
super są takie pierogi

LuKaSz4761

11.11.2011 08:37
Super przepis

ilka_86

03.10.2011 13:27
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat