Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem z soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
soczewica 10-15 dag
pieczarki 20-25 dag
cebula 1 sztuka
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem z soczewicy

Pieczarki należy oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju i dodać do niej pieczarki, podsmażyć. Soczewicę zalać wodą i odstawić na pół godziny. Następnie ugotować, po osączeniu połączyć z pieczarkami i cebulą, doprawić do smaku. Z mąki, jajka, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować je, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Smażyć je na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.03.2013 20:28
super są takie pierogi
LuKaSz4761 11.11.2011 08:37
Super przepis
ilka_86 03.10.2011 13:27
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak