Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas chlebowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
cukier 250 g
drożdże 0,5 g
Kwas cytrynowy Prymat
chleb żytni 250 razowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas chlebowy

Chleb suchy razowy zalać wrzącą wodą, odstawić na kilka godzin. Później dodać cukier, rozpuszczone w wodzie drożdże, kwasek cytrynowy. Odstawić na 24 godz. Zlać do butelek, zakorkować i wynieść na 3 dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak