Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w szlafrokach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt
ciasto naleśnikowe
piwo
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w szlafrokach

1. Pory (tylko jasne części) podzielić wzdłuż na cztery części, krótko obgotować w osolonym wrzątku (\"do jednego westchnienia\", jak to określa Krysia) i odcedzić.

2. Przygotować ciasto tak jak na naleśniki, tylko zamiast wody i mleka dodać jasne piwo. Na rozgrzaną patelnię (ja smaruję patelnię słoniną, ale może być też oliwa) kłaść pory maczane w cieście piwnym.

3. Po usmażeniu serwować gorące, podając do nich na przykład: sos włoski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 30.01.2011 21:00
Podoba mi się, na pewno wyróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak