Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO W MARYNACIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso cielęce 1 kg.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżka
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
marynata
wino wytrawne 1 szkl.
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
szałwia
Liść laurowy suszony Prymat
wino białe 1/2 szkl.
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO W MARYNACIE

Wino 1 szkl.. wymieszać z sokiem cytrynowym, oliwą, dodać liście laurowe, pokrojoną cebulę i szałwię. Do marynaty włożyć mięso i odstawić na noc. Następnego dnia wyjąć mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dolać ½ szkl. wina, bulion, masło, paprykę, sól i pieprz do smaku. Piec ok. godzinę. Sos powstały podczas pieczenia zagęścić mąką i polać nim gotowe, pokrojone na plastry mięso. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.02.2011 11:22
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak