Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT DLA BABCI I DZIADKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny
biszkopt ciemny
masło roślinne duże
cukier puder 1.5 szkl
żółtko jajek 4 szt
szczypta kwasku cytrynowego
olejek arakowy
cytryna
kakao
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: TORT DLA BABCI I DZIADKA

jajka sparzyć w gorącej wodzie żółtka wybić do masła zmiksować dodać cukier puder kwasek cytrynowy i olejek arakowy zmiksować na puszysto masę podzielić na dwie nierówne części do jednej dodać kakao.NASĄCZENIE;litr wody posłodzić dodać pokrojoną cytrynę i połowę olejku arakowego biszkopt jasny przekroić jedną część nasączyć posmarować dżemem przykryć ciemnym biszkoptem nasączyć posmarować masą kakaową przykryć jasnym biszkoptem nasączyć posmarować jasną masą cały tort przybrać owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.10.2012 10:59
wygląda bardzo apetycznie.
owca441 16.04.2011 22:48
cudny
IZABELA29 08.04.2011 19:04
pysznie
barbara11561 08.04.2011 09:04
Oj! ale smaczny:)
teresa18 01.02.2011 18:13
śliczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak